Är svarta bilar svåra att hålla rena?

Enligt Chosun Media är mer än 20 % av alla bilar i Nordamerika svarta, men om du hör vad många kunder säger till dig när du jobbar i en bilhandlare får du dig att undra varför svart är en så populär färg för bilar . Det vanligaste klagomålet du hör från kunder om svarta bilar är att de är svåra att hålla rena, men är svarta bilar svåra att hålla rena eller är detta bara ytterligare en urban myt?

2021 Mercedes-Benz S klass

Svarta bilar är inte svårare att hålla rena än någon annan färg, men det kan vara mer utmanande att hålla svarta bilar på sitt absolut bästa sätt. När svarta bilar rengörs och poleras till en hög standard kan de se helt spektakulära ut, men samma mängd smuts som kan få en ljusare bil att se lite under sitt bästa ut kan se mycket värre ut om bilen är svart.

Är svarta bilar svårare att rengöra?

Att städa en bil är att städa en bil och vilken färg den har kommer verkligen inte in i den, det vill säga om du inte vill få den att se ut som om den precis kommit ut från utställningslokalen. Svarta bilar kan poleras till en nivå av glans och reflektion som de flesta andra färger inte kan matcha, men det krävs inte mycket för att de ska börja se lite fula ut.

Vilken färg som helst på en bil börjar se smutsig och oälskad ut när ett lager av smuts har lagt sig på ytan, och jag skulle säga att vita bilar visar smutsen ännu mer än svart gör. Om något, svarta bilar kan faktiskt vara lättare att rengöra under vissa omständigheter eftersom det är lättare att se var du har och inte har rengjort eller polerat dem än det är med vissa andra färger.

Ser svarta bilar alltid smutsiga ut?

Svarta och andra mycket mörka bilar tenderar att visa vattenstämplar och ränder mer än bilar i ljusare färger, så om du bor i ett område där du får mycket regn kan din svarta bil se smutsig ut ofta. Även när du rengör en svart bil, om du inte torkar den ordentligt eller polerar den kommer du att se massor av fula vattenstämplar så fort vattnet torkar naturligt.

Varför ser min svarta bil smutsig ut efter tvätt?

En svart bil kan se smutsig ut även efter tvätt av den anledningen som jag just nämnde om vattenstämplar, men det kan också bero på att tvättmedlet som används inte är särskilt lämpligt och att vattnet som används kan ha föroreningar i sig.

Om du bor i ett område där vattnet är särskilt alkaliskt (hårt) kan du få kvar kalk när bilen torkar, och om du tvättar hela bilen med samma hink med vatten och diskmedel blir det inte särskilt rent av tid kommer du ens halvvägs genom jobbet.

Hur stoppar man virvlar på en svart bil?

Det bästa sättet att förhindra att virvlar bildas på en svart bil är att använda en tvättmaskin istället för en svamp eller vante och en hink. Det finns produkter som snöskum som kan blandas med vatten och appliceras med en högtryckstvätt och sedan tvättas bort med rent vatten, och om ett särskilt smutsigt fordon innebär att du måste skaka till diskmedel, använd en mjuk borste istället för en trasa, svamp eller vante.

Ska man torka av damm från en svart bil?

Du kan säkert torka av damm från en svart bil men var mycket försiktig med vad du använder som dammduk. Om du vill damma av din svarta bil istället för att tvätta den, använd alltid en mjuk och ren mikrofiberdamm och mikrofiberhanddukar. Använd aldrig en gammal torr trasa eller t-shirt eftersom du kan repa lacken och göra mer skada än nytta.

Hur ofta ska man tvätta en svart bil?

Du bör tvätta en svart bil lika ofta som vilken annan bil som helst; det beror bara på hur länge du tål att det inte ser bäst ut. Men om du får allvarliga föroreningar på lacken såsom trädsaft eller fågelspillning bör du tvätta bort det så snart som möjligt för att förhindra att det orsakar permanenta skador på färgens yta.

Visar svarta bilar repor mer?

Svarta bilar visar repor värre än någon annan färg, men det är inte nödvändigtvis sant att svarta repor lättare än andra färger. När jag var i bilbranschen var det allmänt accepterat att svart färg var mjukare än många andra färger, men olika färger i alla färger varierar i hållbarhet. Hur lätt lacken på din bil är mottaglig för repor beror på kvaliteten på lacken och djupet och kvaliteten på klarlacken.

Hur kan du hålla svarta bilar rena längre?

Att använda ett riktigt bra, högkvalitativt lack och applicera det korrekt hjälper din svarta bil att stöta bort vattenstämplar, och lätt damm och pollen kan också blåsas bort när du kör i viss utsträckning för att hålla den renare längre. En högglansfinish från ett lack av högsta kvalitet kommer också att göra det lättare att tvätta bort ytsmuts från din svarta bil när du kommer för att rengöra den, men låt dig inte gripas av några av de konstiga påståendena som vissa bilhandlare kommer att göra om de smutsavvisande egenskaperna hos deras dyra färgskyddsprodukter.

Ska man hålla sig borta från svarta bilar?

Det finns starkare argument för att köpa en svart bil än att inte köpa svarta bilar. Svart är en otroligt populär färg hos köpare överallt och det återspeglas ofta i starkare andrahandsvärden. Även om det kan vara enlite extra arbete med att rengöra och polera en svart bil för att få den att se bäst ut, resultatet är definitivt värt besväret när du ser resultatet. Mycket lite ser bättre ut eller har mer effekt än ett svart fordon gör efter en grundlig tvätt och en omfattande polering.

Hur ofta ska man vaxa en svart bil?

Du bör vaxa en svart bil lika ofta som du vaxar vilken annan bil som helst, och det beror på hur snabbt den blir smutsig och lacktillverkarens rekommendation. Om du bor i en torr, solig stat som södra Kalifornien kanske du bara vaxar en svart bil en gång var tredje månad eller så. Å andra sidan, om du bor någonstans med svårare och föränderliga väderförhållanden kanske du vill applicera ett nytt lager vaxlack varje månad eller till och med oftare.

Varför ser svarta bilar så bra ut?

Svarta bilar tenderar att se större, snyggare och mer imponerande ut än samma modell skulle göra i en ljusare färg. Karosseriets kurvor, linjer och veck verkar också accentueras av svart färg mer än med någon annan färg. Svart kan också poleras till en nästan spegelblank finish som är nästan omöjlig att uppnå i samma utsträckning med vilken annan färg som helst.

Åldras svart färg på bilar bra?

Svarta bilar åldras inte särskilt bra eftersom de visar repor, bucklor och andra brister värre än fordon i andra färger, särskilt lättare. När det kommer till färgens blekning är svart dock inte värre än de flesta andra färger och det är förmodligen mindre mottagligt för att blekna i solen än rött.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Ska man köpa en svart bil?

För mig är svart den bästa färgen för nästan vilken bil, lastbil, skåpbil eller SUV som helst. Om du inte har en annan färg du är särskilt förtjust i och du kämpar för att bestämma vilken färg du ska välja med din nya åktur, kommer svart alltid att vara ett utmärkt val.

Svarta bilar ser sensationella ut när de är rena och polerade och svart är en färg som passar nästan alla fordon du vill tänka på. För att vara ärlig; när såg du senast något nytt fordon i svart och trodde att svart inte passade det? Du kan verkligen inte säga detsamma om de flesta andra färger. Till exempel, hur skulle du vilja ha idén med en ny Cadillac Escalade eller en Chevy Suburban i knallrött, eller vad sägs om vilken stor SUV som helst i en färg som en himmelsblå? Vissa fordon ser bara bättre ut i andra färger, naturligtvis, och för mig fanns det massor av färger som Land Rover LR3 och LR4s såg bättre ut i än svart.

En sak är dock säker; du kommer aldrig att få en köpare som försöker slå ner dig på priset på ditt fordon när du säljer det bara för att det är svart. Du kan inte säga det om vitt, rött, beige och många andra färger, så svart kommer alltid att vara ett säkert kort, även om det kan ta lite extra omtanke för att det ska se bäst ut.

Add Comment