Ska du köpa fordon från statliga auktioner?

Människor är alltid på jakt efter fynd, särskilt när vi pratar om begagnade bilar. Men när vi ser ett fordon som säljs för vad vi tror ligger långt under marknadspriset måste det finnas en hake, eller hur? Nja inte nödvändigtvis. Tusentals bilar, lastbilar, stadsjeepar och skåpbilar säljs varje år genom statliga auktioner och många säljs för betydligt mindre än deras antagna marknadsvärde. Frågan är är statliga auktioner legitima och bör du köpa ett fordon från en statlig auktion?

Statliga auktioner är utmärkta ställen att hitta fordon till försäljning till ibland otroligt låga priser, och om du vet vad du gör kan du ibland köpa konfiskerade eller före detta statliga fordon för en bråkdel av deras normala marknadsvärde på dessa auktioner.

I den här artikeln kommer jag att gå in i detalj om allt du behöver veta om statliga auktioner. Detta kommer att inkludera hur du hittar dem, vilka typer av fordon du kommer att se till försäljning, varför dessa fordon bjuds ut till försäljning, vad du behöver titta efter, proceduren för att lägga bud och vad du ska göra när du har köpt din fyndfordon från auktionen.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Vilka typer av fordon säljs på statliga auktioner?

Det finns fyra kategorier av fordon som säljs på statliga auktioner, som är ex-flotta-fordon, ex-polisfordon, fordon som har beslagtagits eller konfiskerats av en eller annan anledning av myndigheterna och fordon som säljs av U.S. Customs and Border Protection.

Ex-polisbilar

När vi tänker på före detta polisbilar tänker vi genast på svartvita interceptorer, som oftare än inte kommer att vara en Ford Crown Victoria eller en Dodge Charger. I själva verket använder polisstyrkor runt om i landet ett mycket större utbud av fordon och många av dem är inte svartvita med rött och blått blinkande ljus.

Du hittar massor av före detta polisavlyssnare och landsvägspatrullfordon till salu på statliga auktioner som har bytts ut, men många poliser använder omärkta bilar och dessa byts ut efter en viss tid precis som avlyssnare och landsvägspatrullbilar.

Du hittar massor av olika märken och modeller från en Dodge Dart till en Chevrolet Suburban och allt däremellan. Sådana som FBI kör saker som Chevy Malibu, Ford Fusion, Ford Edge och många andra vanliga bilar, och alla måste kasseras när de når slutet av sin tid med regeringen.

GSA Government Fleet Vehicles

Det finns många tusentals fordon som säljs av regeringen som inte direkt används för brottsbekämpning utan faktiskt är fordonsparker som används av tjänstemän i alla delar av regeringen du kan tänka dig. Dessa fordon har leasats av regeringen på precis samma sätt som ett privat eller offentligt företag skulle leasa dem; vanligtvis mellan 3 och 5 år.

Dessa fordon köps, leasas, hanteras, servas, underhålls och kasseras av en avdelning av den federala regeringen som kallas U.S. General Services Administration (GSA).

GSA-fordon är i allmänhet av god kvalitet och har underhållits korrekt enligt tillverkarens riktlinjer. Jag använde medvetet termen “kasseras” för att beskriva vad GSA gör med dessa fordon när de behöver bli av med dem eftersom leasingavtalen är slut. GSA-fordon säljs som välskötta, låga körsträcka, detaljerade och redo att köra, så dessa är ett ganska säkert kort och det betyder att priserna kanske inte är så låga som du kanske hoppas.

Den federala regeringen använder skattebetalarnas pengar för att köpa dessa fordon och det handlar verkligen inte om att tjäna pengar på dem när det är dags att ersätta dem. Allt GSA behöver göra är att få dem sålda och det är därför de ibland säljs till riktigt låga priser.

Beslagtagna eller beslagtagna fordon

Några av de fordon som är mest intressanta för dem som letar efter ett fynd på statliga auktioner är de som har beslagtagits eller konfiskerats från kriminella eller kriminella företag. Det finns många anledningar till varför polisen och FBI beslagtar fordon och mångfalden av fordon som beslagtas kan vara häpnadsväckande.

Många fordon som beslagtas kommer att vara ganska välkända modeller som Fusions, Malibus, Escapes, Regals och liknande. De kunde ha beslagtagits från skurkar som använde dem för sina kriminella ansträngningar, men de kan också från drag av stulna fordon som brottslingar har försökt ta sig vidare för att brytas ner för delar.

Nu vet jag vad du tänker här. Inkluderar detta Ferrari, Lamborghini, Porsche, Mercedes-Benz och andra exotiska modeller som vissa kriminella äger och kör innan de åker fast? Svaret är ja, men det finns en hake. När Dessa exotiska, exklusiva och sällsynta bilar beslagtas av polisen eller polisen, och de säljs vanligtvis genom särskilda statliga auktioner. Ibland annonseras dessa speciella auktioner ut på en begränsad basis, men ibland kan de vara på inbjudan bara jag är rädd.

USA:s tull- och gränsskyddsfordon

Om det finns en kategori av fordon du måste vara mer försiktig med än någon annan är det fordon som säljs av amerikanska tull- och gränsskydd. Dessa kan vara en rik källa till äkta fynd, men de är definitivt inte för den svaghjärtade eller oerfarna auktionsköparen.

På webbplatsen USA.gov står det: “Dessa fordon är till salu “i befintligt skick” och kan behöva omfattande reparationer. De måste bogseras från platsen. De bör inte anses vara säkra att köra förrän de har kontrollerats av en legitimerad mekaniker.”

Varför säljs fordon på statliga auktioner?

Ex-regering, ex-polis och beslagtagna fordon säljs på auktion av samma anledning som alla fordon säljs på auktion, vilket är bekvämlighet. Naturligtvis skulle dessa fordon kunna säljas för högre priser om de såldes på partier eller via Autotrader, etc. Saken är den att det skulle ta enorma resurser och mycket mer tid och ansträngning att sälja varje fordon individuellt till återförsäljare.

Även om de såldes för betydligt mer än vad de går för på auktion, skulle de extra kostnaderna för att sälja till detaljhandeln vara högre än de extra pengar som samlas in. Det är därför du får chansen att göra ett fynd genom att köpa från en auktion.

Vad man ska se upp med på statliga auktioner

Alla regler som gäller för alla andra bilauktioner gäller för statliga auktioner, och du kan läsa mer allmänt om fordonsauktioner i min artikel om bilauktioners för- och nackdelar här.

Även om dessa fordon förmodligen kommer att ha varit mycket välskötta under hela sin tid hos myndigheterna, hade de kunnat stå kvar en längre tid innan de släpps till försäljning och de kan få problem. Det kanske inte är något annat än ett tomt batteri, men ett allvarligare fel kunde ha inträffat ett tag innan fordonet skulle avvecklas och du kan ärva en värld av skada om du inte vet vad du tittar på.

Om du inte är särskilt mekaniskt sinnad är det mycket vettigt att ta en teknikervän med dig på en auktion eftersom du inte vill fastna med en citron, och när hammaren faller och du är den vinnande budgivare det finns liten eller ingen chans att gå tillbaka.

Ofta kommer problemen med dessa fordon att vara mindre eller inget annat än kosmetiska, men det är ändå klokt att få en lika bra uppfattning om vad du köper innan du börjar lägga bud.

Kontrollera några VIN-nummer innan du lägger bud

Om du vet att fordonen du är intresserad av är GSA-fordon som har gått ut på leasing, behöver du förmodligen inte oroa dig för att kontrollera fordonets identifieringsnummer (VIN). Regeringen kommer inte att ha enastående finansiering, fordonen kommer uppenbarligen inte att stjälas, och det finns inget sätt att de kommer att vara två fordon svetsade samman.

Men om du funderar på att köpa ett beslagtaget fordon bör du få en VIN-kontroll innan du lägger bud, och jag rekommenderar att du använder EpicVIN för en snabb, prisvärd och omfattande historikkontroll. Regeringen borde ha gjort vad som är nödvändigt för att få fordonet tömt för försäljning, men eftersom vissa fordon kommer att ha stulits och återvunnits kan det fortfarande finnas problem med ekonomi, ägande och olyckshistorik som kan vara utestående.

Du kan säkert övervinna alla sådana problem med lite arbete, men vill du verkligen ha krångel? Om du gör en EpicVIN-kontroll och något olämpligt dyker upp är det verkligen bättre att gå vidare till nästa.

Hur man köper från statliga auktioner

Offentliga auktioner annonseras inte allmänt, men ungefär 35 000 fordon säljs genom dem varje år i Amerika, så de är inte direkt sällsynta. För att ta reda på var och när de händer behöver du en katalog för att spara timmar och timmar av noggrann forskning, och den största resursen för dessa auktioner är ett medlemskap hos gov-auctions.org. Kostnaden är liten och det finns vanligtvis erbjudanden tillgängliga för nya medlemmar, och du kommer förmodligen att tjäna pengarna tillbaka många, många gånger om du faktiskt fortsätter att köpa ett fordon som ett resultat av informationen.

Alla över 18 år med körkort kan bjuda och köpa från statliga auktioner, men jag betonar än en gång att man måste veta vad man gör. Jag skulle kunna skriva ytterligare ett par tusen ord här om hur man köper från ett av dessa auktionsevenemang, men om du verkligen vill veta hur man blir en framgångsrik köpare klickar du här och går sedan till avsnittet “Auktionsguide”, och allt är förklaras i någon desvans i en GRATIS handledning.

Men om du vill få full tillgång till informationen om statliga auktioner för nästan ingenting kan du gå hit och få en provversion med full tillgång för bara

Är statliga auktioner legitima?

Officiella statliga auktioner är helt legitima, men det måste påpekas att det finns andra auktioner där ute som drivs av privata företag som marknadsförs på ett sätt som får dem att verka som officiella statliga auktioner när de inte är det.

Är polisbilar ommappade?

Polisbilar är inte ommappade, även om många av dem är ganska snabba eftersom de har stora, kraftfulla V-6- och V-8-motorer som gör dem snabba nog att vara jaktfordon. De är inte ommappade för att ge extra prestanda eftersom de drivs under tillverkarens garantier och ommappning av en bil skulle ogiltigförklara garantin.

Vilka bilar använder regeringen?

Nästan alla typer av fordon du kan dyka upp på en statlig auktion, inklusive bilar, lastbilar, bussar, skåpbilar, stadsjeepar och till och med alternativa bränslefordon. Till och med presidentens Cadillacs har sålts till allmänheten tidigare genom statliga auktioner, även om det kan vara klokt att sätta siktet lite lägre om du hoppas kunna köpa den sista versionen av “The Beast” som ska kasseras av Feds .

Kan du provköra fordon på statliga auktioner?

Du kan inte provköra fordon på statliga auktioner, men du får chansen att ta en ordentlig titt på dem innan de släpps till försäljning. Detta är en avgörande möjlighet som inte bör förbises, särskilt om du är mekaniskt kunnig eller om du har en mekaniker med dig.

Vad är en “köparpremie”-avgift?

En köpares premieavgift är en extra summa pengar som läggs till det vinnande budet av auktionshuset som dess inkomst. Beloppet är vanligtvis cirka 5 % av inköpspriset och betalas vanligtvis utöver inköpspriset, så kom ihåg att ta hänsyn till detta när du räknar ut hur mycket du måste betala för fordonet du har gått med på att köpa .

Måste du betala fullt ut direkt på en statlig auktion?

Vinnande budgivare har upp till två arbetsdagar på sig att betala det slutliga saldot de är skyldiga för fordon de har lagt bud på och vunnit, men en deposition måste betalas så snart auktionsförrättarens hammare har fallit på ditt bud.

Kan jag backa från ett offentligt auktionsbud?

På alla liveauktioner representerar ett bud din avsikt att köpa och det är en juridisk skyldighet utan återvändo. Om du inser att du har gjort ett fruktansvärt misstag kan du alltid be om att ditt bud annulleras och att försäljningen skickas vidare till näst högstbjudande, men även om vissa auktionshus kommer att hålla med, kommer många inte att göra det.

Jag fullkomligt älskar fordonsauktioner och jag ser till och med Barrett Jackson live i timmar när det är på TV, men jag har också gjort min beskärda del av misstagen när jag bjuder på bilar på auktion. Det värsta du kan göra är att skynda in att lägga bud på ett fordon innan du är redo.

Mitt råd är att ta en långsiktig strategi. Skaffa en prenumeration på statliga auktioner och lär dig allt du kan från tidigare och kommande försäljningar. Bestäm vilken typ av fordon du vill köpa och det maximala beloppet du är beredd att spendera, och bjud bara när du är nöjd med att bilen är rätt och inte överbjuder. Det är lätt att ryckas med och tänka “jag lägger bara ett bud till”, och innan du vet ordet av har du spenderat alldeles för mycket och betalat för mycket.

Om du gör dina läxor och tar dig tid kan du få ett fantastiskt fynd från en statlig auktion, men du kan också spendera för mycket eller sluta med en citron på händerna om du blir för medtagen av det som är ett extremt spännande sätt att köpa en fordon.

Add Comment