Tar dieselmotorer längre tid att värma upp än gasmotorer?

Även om amerikaner har börjat värma sig till tanken på dieselmotorer i lastbilar, har de aldrig tagit till dem i bilar och stadsjeepar på det sätt som konsumenter gjorde över dammen i Europa. Det finns förstås för- och nackdelar med dieselmotorer, och det är verkligen sant att de kan skilja sig ganska mycket från sina bensindrivna motsvarigheter. Om du aldrig har kört en bil med en dieselmotor finns det flera saker du kanske vill veta om dem, och en fråga du kanske har är tar dieselmotorer längre tid att värma upp än gasmotorer?

Dieselmotorer tar längre tid att värma upp än deras gasdrivna motsvarigheter, men det beror på att dieselmotorer är större än gasmotorer snarare än de olika bränslena. Dieselmotorer tenderar att vara större med ett tyngre block, tjockare stavar etc. Dieslar rymmer också större volymer olja och kylvätska och motorn kör ett bränsle/luftförhållande som är dubbelt så magert som en gasmotor.

Varför värms bensinbilar upp snabbare än diesel?

Gasmotorer värms upp snabbare än dieslar eftersom de är avsevärt mindre termodynamiskt effektiva än sina dieselekvivalenter, särskilt på tomgång. Dieselmotorer är mycket bättre på att omvandla sin bränsleenergi till mekanisk energi, och det betyder att de avger mindre värme till kylsystemet än en gasmotor gör. Detta illustreras av att det försvinner mindre värme ur avgasröret på en diesel jämfört med en bensinmotor.

Varför spelar det någon roll att en diesel tar längre tid att värma upp?

Ett dieseldrivet fordon som tar längre tid att värma upp än en gasdriven motor spelar roll när du är någonstans särskilt kall eftersom det kan ta ganska lång tid för kabinen att värmas upp till en behaglig temperatur. Det kommer också att ta längre tid för dina fönster att avfrosta eftersom ditt luftflödessystem kommer att blåsa ut kall luft längre innan det blir varmt om du har en dieselmotor än en gasmotor.

Även om det inte är så mycket problem, måste du vänta några ögonblick innan du startar en äldre dieselmotor medan du kan hoppa in i ett bensinfordon och starta motorn direkt. Detta beror på att du måste vänta på att glödstiften ska bli tillräckligt varma för att antända dieseln, så att starta ett dieselfordon kräver ofta en tvåstegs tändningsprocess.

De allra senaste moderna dieslarna är dock mycket mer tekniskt avancerade, och min senaste Mercedes C-klass startade precis som en gasdriven version skulle göra med ett enda tryck på startknappen.

Är dieselmotorer bättre i varmt eller kallt klimat?

Generellt sett fungerar dieselmotorer och presterar bättre i varma klimat än de gör i kalla klimat, även om dieselmotorer tenderar att vara tuffare, mer hållbara och mer pålitliga än gasmotorer i de flesta miljöer. Diesel fryser snabbare än bensin eftersom bensin har en lägre fryspunkt än diesel, och paraffinet i dieselbränsle börjar tjockna vid 32 grader Fahrenheit vilket gör att bränslet ser grumligt ut.

Dieselmotorer är som mest ekonomiska i varmt väder eftersom det finns mindre friktion att övervinna och det betyder att mindre bränsle krävs. Den komprimerade bränsle/luftblandningen antänds lättare när den är varm så att bränslesystemet inte behöver spruta in så mycket bränsle i cylindrarna för att kompensera.

Metallväggarna på en motors cylinderväggar blir väldigt kalla när temperaturen sjunker och det gör de flesta fordon svårare att starta när klimatet är kallt. Men eftersom dieselmotorer behöver mycket högre temperaturer för att antända sitt bränsle är de vanligtvis svårare att starta i kalla temperaturer än deras bensinekvivalenter.

Vad är glödstift och vad gör de?

Glödstift är värmeanordningar som används för att hjälpa till vid start av dieselmotorer. Eftersom det kan vara svårt att starta höghastighetsdieselmotorer i mycket kallt väder på grund av att cylinderblockets massa och cylinderhuvudet absorberar kompressionsvärmen och förhindrar antändning, har förkammarmotorer under lång tid använt små glödstift inne i förkammaren. Modernare dieselmotorer är nu direktinsprutade, och dessa motorer har sina glödstift placerade i själva förbränningskammaren.

Många äldre dieselfordon har ett tvåstegs tändsystem där den första delen är att initiera glödstiften och den andra delen är där det trycksatta bränslet sprutas in i den kalla cylindern och antänds av glödstiftet.

Moderna dieslar kräver inga glödstift eller något extra starthjälp, men de äldre enheterna som använder glödstift kan behöva så mycket som 20 sekunder för att förflyta efter första varvet av tändningen innan glödstiftslampan på instrumentbrädan slocknar. signalera att du nu kan starta motorn.

Glödstift

Även om en dieselmotor använder ett förvärmningssystem som glödstift, om motorn är tillräckligt varm eller om den har varit igång ganska nyligen behöver du inte glödstiften för att värma upp för att starta motorn så du kan bara starta det är omedelbart som en bensinmotor.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja, d hjälpa till med fordonsägande, kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Är dieselmotorer bättre på hög höjd än gasmotorer?

Dieselmotorer fungerar bättre på höga höjder än bensinmotorer eftersom dieselmotorer kör en magrare bränsle/luftblandning. Eftersom luften är tunnare på höjden och gasmotorer kör ett mycket specifikt bränsle/luft-förhållande betyder färre luftmolekyler per kubikfot att bensinmotorer måste fylla på mindre bränsle för att hålla förhållandet perfekt och detta påverkar prestanda negativt.

Turbodieslar tillför mer luft till förbränningskammaren, och ju mer luft som kan tillföras innebär också att mer bränsle kan tillföras. På höjden innebär en dieselmotor som kan dra in mer luft och mer bränsle än en motsvarande bensinmotor oundvikligen mer kraft kan produceras.

Du kommer att se mycket kraftfulla bensindrivna bilar kämpa i bergen medan dieselbilar och lastbilar utan ansträngning kommer att glida förbi dem. När det blir kallare och kallare ju högre upp du kommer upp i kullarna eller bergen och dieselmotorer presterar bättre än gas på höjden, kan det vara lätt för förare att anta att dieselmotorer är bättre i kyla än gasmotorer. Den överlägsna prestandan hos dieselfordon under dessa förhållanden beror på temperaturen snarare än på grund av den. Det är höjden som hjälper dieseln att prestera bättre och inte temperaturen.

Kan du få en dieselmotor att värmas upp snabbare?

Det bästa sättet att hjälpa ett fordon med en dieselmotor att värmas upp snabbare är att hålla det varmt någonstans och försöka undvika att det utsätts för snö, is och minusgrader. Om du har ett garage eller en lada kan du ha ditt dieselfordon i när det är kallt ute, då kan det hjälpa mycket. Om du har någon form av uppvärmning där, även om du bara sätter på den ett tag innan du ska använda ditt fordon, är det ännu bättre.

Du kommer också att stöta på några dieselfordon som har förvärmningssystem monterade på dem. Jag har sålt diesel Range Rovers tidigare som har förvärmare som kan fjärraktiveras med nyckelbrickan. En kall morgon behöver du bara trycka på knappen om du är inom räckhåll och systemet startar värmaren från batteriet. Förutom att kabinen är skönt varm för dig när du kommer in, startar motorn också lättare.

6.6L Duramax dieselmotor placeras i chassit vid motorset för GM:s Heavy Duty-pickuper. General Motors Flint Assembly/UAW Local 598 i Flint, Michigan. (Foto: General Motors)

Ska man köpa en begagnad dieselbil?

Som jag sa i början av denna artikel, det finns för- och nackdelar med dieselmotorer. De dieseldrivna fordonen du kan köpa idag är oändligt mycket bättre än dieslar för ett decennium sedan eller mer, men några av argumenten för att äga en diesel har faktiskt försvagats nyligen.

Europeiska regeringar drev kraftigt fram diesel som ett bättre alternativ till bensin (bensin där borta) eftersom dieselmotorer producerade färre koldioxidutsläpp. Även om det fortfarande är sant att dieseldrivna fordon producerar mindre CO2 än gasdrivna fordon, var det som dessa europeiska regeringar förbisåg alla andra skadliga saker som kommer ut ur avgasrören på fordon som drivs av dieselmotorer.

Medan vi ständigt blir misshandlade av mainstreammedia om hur våra koldioxidutsläpp kommer att leda till slutet av dagarna under den kommande halvtimmen eller så, erkänner de nu att andra saker som kommer ut ur en dieselmotor är ännu mer förorenande och giftig än CO2.

Tyvärr för européer, kom deras regeringar till denna häpnadsväckande insikt först efter år och år av uppmuntran av förare att lämna bensin och köpa dieselbilar. Nu har de minskat och vänt dessa incitament och dieslar är inte längre önskvärda. Försäljningen av nya dieselfordon har kollapsat och begagnade priser har sjunkit dramatiskt, och detta har gjort att många europeiska förare inte har fått sina egna pengar.

I Amerika kopierade dock statliga och federala myndigheter aldrig “strecket för diesel” som deras europeiska motsvarigheter omfamnade så helhjärtat. Därför är fallen för och emot dieselmotorer i amerikanska fordon mycket enklare och baseras enbart på prestanda och lämplighet för den specifika applikationen. I grund och botten är dieselmotorer med sina enorma mängder vridmoment fantastiska för lastbilar och bogsering i allmänhet, men glöm dem för ditt genomsnittliga familjefordon om du inte bor uppför ett berg.

Add Comment