Vad du ska tänka på när du köper en begagnad Audi Q7

Audi Q7 är en stor crossover-SUV som jag har mycket erfarenhet av som en stor rival till Range Rover Sport, som är en modell som jag var mycket engagerad i att sälja när Q7 lanserades. Q7 var aldrig så sportig eller så eftertraktad som RR Sport, men eftersom Audi var den nya ungen på blocket 2007 och RR Sport hade funnits i ett par år blev den snart i stor efterfrågan.

2017 Audi Q7

Naturligtvis är en helt ny Audi Q7 ganska dyr, men eftersom denna lyx-SUV har funnits i mer än 15 år nu finns det massor av begagnade exemplar till försäljning till mycket mer överkomliga priser som kommer att tilltala en annan publik. Om idén att äga en tilltalar dig, här är vad du ska hålla utkik efter när du köper en begagnad Audi Q7.

Vad är Audi Q7?

Audi Q7 är en stor lyxig crossover-SUV som tidigare klassades som en fullstorleksmodell men som nu hamnar i mellanstorleken av treradiga lyxcrossovers. Q7 har aldrig byggts på en stegramsplattform eftersom den har varit en unibody crossover sedan tillverkningen började 2015, men den omedelbara framgången för Q7 när den kom ut på marknaden som Audis första SUV inspirerade snart en mängd mindre syskon.

Hur länge har Audi Q7 varit i produktion?

Produktionen av Audi Q7 startade hösten 2005 på Volkswagens Bratislava-anläggning i Slovakien efter att den först presenterades för världen i september 2005 på Frankfurt Motor Show i Tyskland. Även om Audi ser ganska distinkt ut, delar den Volkswagen Groups MLB-plattform och chassi med sådana som Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne och VW Touareg.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Varför är Audi Q7 så populär?

Audi Q7 har förblivit populär bland köpare av lyx-SUV eftersom den levererar en enorm mängd kvalitet, kapacitet, pålitlighet och mångsidighet i ett lyxpaket som inte är alltför flashigt och som inte kostar den typ av pengar som du kan förvänta dig att betala för en fashionabel. lägenhet vid stranden.

Köpare i denna del av marknaden tenderar att vara mer än lite promiskuösa och håller sig sällan till ett märke på samma sätt som köpare av massmarknadsfordon gör med märken som Ford och Chevy. Trots det verkar Q7 ha utvecklat en relativt lojal efterföljare som en rival som RR Sport bara kan drömma om.

Hur populär är Audi Q7?

Som ett relativt dyrt lyxerbjudande i segmentet för stora SUV säljs inte Audi Q7 i stora mängder, men den har varit en ganska stabil och konsekvent prestation för Audi sedan lanseringen. Försäljningen i USA och Europa har dock gått igenom tre distinkta faser.

Den tidiga försäljningen var över 30 000 under de första åren efter lanseringen, men från 2009 följde en mager period där siffrorna hängde runt 11k till 12k. Under 2015 ökade försäljningen markant i USA till över 20 000 för första gången sedan 2008, och mer än 30 000 Q7 har sålts i USA varje år från 2016 och framåt fram till en svacka på grund av coronaviruset 2020.

Om du vill veta det allra bästa priset du kan förvänta dig att få en Audi Q7 eller något helt nytt fordon för just nu, och utan att behöva ringa oändliga telefonsamtal och sökningar online, är det bästa du kan göra att använda den helt gratis ny bil offertverktyg från . Jag har använt webbplatsen för min forskning om nya bilar i ungefär åtta år nu, och den sidan verkar alltid vara på topp när det kommer till nyheter och recensioner om nya bilar.

Hur många generationer av Audi Q7 finns det?

Det har funnits två generationer av Audi Q7 hittills, men under dessa två generationer har det skett flera anmärkningsvärda ansiktslyftningar som är värda att veta om innan du bestämmer dig för vilken årsmodell du ska börja titta på att köpa begagnat.

Första generationens Audi Q7 började säljas i USA för 2007 års modell, men en ansiktslyft version presenterades 2009 på Pebble Beach Concours d’Elegance som började säljas som 2010 års modell. En helt ny andra generationens Audi Q7 kom 2015 som ett erbjudande för 2016 årsmodell, men den här fick en egen ansiktslyftning för 2020 som innehöll ett omdesignat galler, främre och bakre stötfångare, nya sidobrädor, kromlister för bakluckan och reviderade avgasspetsar.

Hur väl håller Audi Q7 sitt värde?

Liksom många lyxbilar, sjunker värdet på Audi Q7 under de första två åren och deprecieringen förblir på en ganska konsekvent nedåtgående bana sedan och framåt. Q7 förväntas deprecieras med cirka 37 % under de första tre åren och 36 000 miles, så en basmodell som kostar 54 950 USD 2021 kommer att vara värd cirka 34 695 USD om tre år.

Efter fem år och 60 000 miles kommer samma Q7 att ha deprecierats med totalt 59 %, och det skulle innebära ett uppskattat pris vid den tidpunkten på $22,760. Det är inte det sämst försämrade fordonet i sin klass på något sätt, men det är inte precis vad du skulle kalla en investering om du köper en helt ny.

Är Audi Q7 pålitlig?

Audi Q7 har ett anständigt rykte för pålitlighet i sin klass, och det är trots att Audi som varumärke inte är så pålitligt som många skulle kunna föreställa sig. Webbplatsen repairpal.com ger Audi ett tillförlitlighetsbetyg på 2,5 av möjliga 5,0, och den genomsnittliga årliga reparationskostnaden är 1 185 USD.

Den årliga reparationskostnaden kan låta lite hög för potentiella begagnade köpare, men detta är en importerad lyxmodell i USA och lyxfordon är ofta dyra att underhålla oavsett hur gamla de är. Kom ihåg att bara för att en bil som kostar 75 000 USD helt ny kanske bara kostar dig 15 000 USD eller mindre tio år senare, är det fortfarande en 75 000 USD bil när det kommer till service och underhåll.

Har begagnade Audi Q7-modeller några ihållande problem?

Det finns inga större återkommande problem med Audi Q7 att rapportera som växellåds- eller motorproblem, men dessa mycket avancerade och tekniskt tunga modeller kan vara benägna att få sin beskärda del av små elektriska problem.

Äldre exempel kan ha problem med sina lampor och tändsystem och vätskeläckage kan uppstå då kylsystemets material försämras med åren. Om Audi Q7 du är intresserad av har gått runt 70 000 miles eller mer, se till att du kontrollerar kamremmen eftersom den förmodligen kommer att behöva bytas om den inte redan har gjorts.

Vilka Audi Q7 årsmodeller bör du undvika?

Det finns ingen speciell årsmodell av Audi Q7 som du behöver undvika så det är bara att välja den du gillar och som du har råd med. Vissa sajter kommer att berätta för dig att undvika 2007 Audi Q7 bara för att nämna en för att undvika, men bromsproblemen som användes för att motivera detta påstående var så få till antalet att de inte var av någon verklig betydelse för köpare av begagnade bilar.

Hur är bränsleekonomin i Audi Q7?

Storleken, vikten och kraftfulla motorerna i Audi Q7 betyder att bränsleekonomin inte precis är en stark del av denna lyxiga SUV i full storlek. De bästa EPA-betygen den hade att erbjuda vid lanseringen 2007 var 14 mpg i staden, 18 mpg på motorvägen och 16 mpg kombinerat, och det var från modeller utrustade med 3,6-litersmotorn. De med den åtta-cylindriga 4.2 under huven gav EPA-betyg på 12/17/14 mpg respektive.

2010 introducerades en turbodieselversion som erbjöd EPA-bränsleekonomisvärden på 17 mpg i staden, 24 mpg på motorvägen och 20 mpg kombinerat, men räcker det för att du ska välja en framför en gasversion? Jag tvivlar på det.

Saker och ting förbättrades lite på detta område med ankomsten av andra generationens modell 2015 och ett nyare 3,0-liters, sexcylindrigt turbodieselmotoralternativ. Dessa modeller rankades av EPA till 19 mpg i staden, 27 mpg på motorvägen och 22 mpg kombinerat, även om det är mer sannolikt att du stöter på 3,0-liters kompressorgasmodell på tomter som är klassade till 16/22/ 18 mpg respektive.

Kom dock ihåg att varje Q7 levereras som standard med Audis Quattro fyrhjulsdrift som alltid kommer att skada bränsleekonomin.

Hur många platser i en Audi Q7?

De flesta Q7-modeller du kommer att stöta på kommer att ha sju säten i tre rader, men standardformatet på Q7 var fem säten under de första tre årsmodellerna tills sju säten blev standard 2010. Den goda nyheten är de små tredje radens säten kan vikas bort för att skapa ett nästan plant lastutrymme när den inte används, och med senare versioner av Q7 är den tredje raden motorvikbara.

Är Audi Q7 AWD?

Varje version av Audi Q7 som säljs i USA har den tyska biltillverkarens Quattro fyrhjulsdrift som en del av standardspecifikationen. Det gör inte den stora Audin till en terrängmästare att konkurrera med sådana som Jeep Wrangler eller Land Rover Discovery på något sätt, men Quattro-systemet är guld värt i dåligt väder eller på dåliga vägytor.

Hur säker är Audi Q7?

Audi Q7 är ungefär lika säker som stora crossover-SUV:ar blir, och till och med så länge sedan som 2008 gav thecarconnection.com webbplatsen den stora Audin oslagbara 10/10 för övergripande säkerhet. På grund av det höga priset och det relativt lilla antalet Q7:or Audi säljer blir den inte krocktestad av NHTSA eller IIHS nuförtiden, men du kan vara säker på att du är ungefär lika säker som kan vara i ett fordon i detta klass när du är inne i en Audi

Prestandasiffrorna för Audi Q7 under åren har varit konsekvent imponerande för ett fordon av denna storlek och vikt. Även de tidigaste exemplen hade en topphastighet på 130 mph och en 0 till 62 mph tid på 8,2 sekunder, men även det har förbättrats dramatiskt under åren. En 2021 Audi Q7 kan nu ta sig från stående start till 60 mph på så lite som 6,9 sekunder och toppfarten är nu 155 mph.

Är Audi Q7 bekväm?

Komfort är en av de viktigaste egenskaperna som alla fordon i den här klassen måste utmärka sig i och Audi Q7 lever mer än upp till utmaningen. Det finns gott om utrymme i kabinen så länge du inte är i sätena på tredje raden, och sätena Lves är fasta men extremt bekväma även på den längsta resan. Sugen på att köra från New York till LA? Om du gör det i en Audi Q7 kommer du mer än gärna att vända om i LA så fort du kommer dit och bege dig till Florida på väg tillbaka till Big Apple igen.

Trots att senare Q7-modellår nu klassas som mellanstora istället för fullstora crossover-SUV:ar, har andra generationens modeller nu mer utrymme inuti kabinen än sina föregångare. Första generationens modeller har 37,1 tum benutrymme i sätena på andra raden, men det växte till 38,8 tum när den andra generationen kom.

Hur många mil håller en Audi Q7?

En välskött Audi Q7 kommer lätt att vara bra för mer än 200 000 mil och en dieselvariant kommer att hålla dubbelt så mycket eller mer om den underhålls på rätt sätt. När det gäller ålder, går de äldsta Q7:orna på amerikanska vägar tillbaka till 2007 och de ser inte alls föråldrade ut eftersom designen på Audi faktiskt inte har förändrats så mycket under åren.

Vilken begagnad Audi Q7 årsmodell är bäst att köpa?

En 2017 årsmodell Audi Q7 är förmodligen det bästa året att köpa begagnad om du har råd. Medan jag normalt skulle säga åt dig att undvika det första året av en ny generation för att undvika barnsjukdomar, lanserades denna modell på andra marknader ett år tidigare. Det betyder att du inte har något att frukta från 2017 års modell i USA och det här är de mest prisvärda versionerna av den nuvarande generationen du kan köpa.

Hur mycket ska du betala för en begagnad Audi Q7?

Du kan nu få en ganska bra begagnad Audi Q7 från så lite som $6 750, och det skulle vara för något som en 2007-modell med cirka 125 000 miles. Om din budget går till en andra generationens modell kan du nu få något som en 2017 3.0T Premium Plus med 130 000 miles för cirka 24 000 $.

Är en begagnad Audi Q7 värd pengarna?

Begagnade versioner av Audi Q7 är definitivt värda pengarna de har på den nuvarande marknaden, men jag kommer att fortsätta föra budskapet att bara för att de kan vara billiga att köpa betyder det inte att de blir billiga i drift och underhåll.

Reservdelar och arbetskostnader är relativt höga eftersom detta trots allt är ett lyxfordon, och du kanske vill titta på priset på ersättningsdäck eftersom det inte är ovanligt att Q7 tar sig igenom ett set efter mindre än 7 000 miles. Det du kan se fram emot med en begagnad Audi Q7 är ett högkvalitativt fordon som är rymligt, kapabelt, hållbart, pålitligt, bekvämt och alltid välutrustat, så det är upp till dig om kostnaden för att underhålla och köra en är värd eller inte kostnaden.

Add Comment