Vad du ska titta efter när du köper en begagnad Cadillac CTS

Vi kanske inte kan köpa en helt ny Cadillac CTS längre men det finns gott om begagnade Cadillac CTS-modeller på tomter till salu runt om i landet. CTS är en mellanstor sedan som alltid haft en uppförsbacke för att locka köpare bort från sina otroligt framgångsrika, populära och högt ansedda tyska rivaler, men den gav den verkligen ett bra skott. Cadillac CTS kommer i flera olika skepnader och de kan vara ett attraktivt förslag för en lika stor mängd olika köpare, så här är vad du ska hålla utkik efter när du köper en begagnad Cadillac CTS.

Vilken typ av bil är Cadillac CTS?

Generellt sett är Cadillac CTS en medelstor lyxsedan men den tenderade att köpas mot lyxiga kompaktbilar som BMW 3-serien och Mercedes-Benz C Class på grund av Cadillacs konkurrenskraftiga priser. Även om Cadillac CTS var prissatt som de där kompakta lyxbilarna, var Caddys storlek mer i linje med dyrare rivaler som BMW 5-serien och Mercedes-Benz E Class. Även om Cadillac CTS mestadels ses som en sedan, har det också funnits coupé- och vagnsmodeller och vi får aldrig glömma de häpnadsväckande kraftfulla prestandavarianterna CTS-V.

Är Cadillac CTS-V en muskelbil?

Cadillac CTS-V är inte en muskelbil i traditionell bemärkelse, men med en kompressorladdad 6,2-liters V-8 under huven på de snabbaste versionerna som skickar 640 hästkrafter och 630 lb-ft vridmoment till bakhjulen, är den verkligen levererar den typ av prestanda du kan förvänta dig av en muskelbil. Det finns förmodligen för mycket komfort, för mycket lyx och kanske till och med för mycket teknik på gång i Cadillac CTS-V för att den ska anses vara en riktig muskelbil, men det borde absolut inte avskräcka dig från att ge en begagnad Cadillac CTS-V gå om du kan.

Hur länge var Cadillac CTS i produktion?

Produktionen av Cadillac CTS började 2002 vid GM:s Lansing Grand River Assembly i Lansing, Michigan och fortsatte fram till 2019 då CTS ersattes av Cadillac CT5. CTS var den första produktionsinkarnationen av “Art and Science”, vilket var Cadillac-designspråket skapat av Wayne Cherry och Kip Wasenko och sågs först på konceptbilen Evoq.

Varför lades Cadillac CTS ner?

Cadillac CTS avbröts 2019 på grund av dålig försäljning eftersom den var i ett segment av marknaden som såg ut att vara i terminal nedgång och GM beslutade att ersätta den med den helt nya Cadillac CT5. När CTS lades ned var det tydligt att nya sedanbilar av alla typer kämpade för att hitta köpare eftersom stadsjeepar nu var den dominerande kraften på marknaden. Cadillac hade redan den större CT6-sedanen när CTS lades ner och CT5:ans fastback-kaross som effektivt ersatte CTS erbjöd köpare något lite annorlunda än CTS.

Cadillac-chefen vid den tiden Johan De Nysschen bestämde sig också för att enkla namnkonventioner som Audis “A”-bilar och “Q” sedans var lättare för kunder att förstå var ett visst fordon finns i ett märkes sortiment. Det var därför varumärket gick till CT5, CT6, XT4, XT5, etc., men De Nysschen och Cadillac gick skilda vägar efter bara fyra år 2018 och hans tid på Cadillac ses inte precis tillbaka på av entusiaster som en framgång.

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur många generationer av Cadillac CTS finns det?

Det finns tre generationer av Cadillac CTS som tillverkades mellan 2002 och 2019. Den första generationen började tillverkas i juni 2002 och omfattade modellåren från 2003 till 2007. En andra generationens Cadillac CTS sattes i produktion 2007 för 2008 års modell och sista modellåret innan den byttes ut var 2013. Andra generationens CTS-V sedan fortsatte dock in i 2014 års modell och V-coupén fortsatte in i 2015 års modell.

Tredje generationens Cadillac CTS såldes från 2014 års modell och fanns kvar till och med 2019 års modell.
Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

2003 Cadillac CTS 3.2

Byggd med GM:s bakhjulsdrivna Sigma-plattform och hade en helt oberoende fjädring, första generationens Cadillac CTS var en medelstor lyxsedan som började drivas av en 3,2-liters V-6-motor som producerade 220 hästkrafter. Genom helade fem årsmodellerna av den första generationens tillverkning, fanns det inte mindre än sex olika motorer tillgängliga, varav två var V-8:or och resten V-6:or. När du handlar efter en begagnad första generationens Cadillac CTS kommer du också att stöta på både femväxlad manuell och sexväxlad automatisk växellåda.

2004 introducerade Cadillac den högpresterande CTS-V för att konkurrera med rivaler som BMW M3 och M5 och Mercedes-Benz C- och E-Klass AMG-modeller.
Andra generationens Cadillac CTS (2008-2013)

2008 Cadillac CTS 3.6

När andra generationens CTS kom såg den inte så mycket annorlunda ut än den modell som den ersatte, men den behövde egentligen inte göra det eftersom det redan var en av de mest unika designerna i detta eller något annat segment. Det mest anmärkningsvärda med denna generation är de olika kroppsstilarna som finns tillgängliga. Om en sedan inte riktigt är vad du letar efter finns det även vagnvarianter som spänner över årsmodellerna 2008-2013 och coupéer som sträcker sig över årsmodellerna 2011 till 2014.

2018 Cadillac CTS

Utformningen av CTS tonas ner något med en omdesign för den tredje generationen som kom till 2014 års modell, och det är förmodligen inte orättvist att säga att den yttre stylingen av tredje generationens CTS har mer än en antydan om Mercedes.

Alla tredje generationens modeller är strikt bakdrivna fyrdörrars sedaner, och om du vill ha en av någon anledning kan du till och med ha en tredje generationens CTS med fyrcylindrig motor. De flesta versioner du kommer att stöta på kommer att ha en 3,6-liters V-6 under huven istället, och naturligtvis finns det också de CTS V Sport-modellerna med den underbara kompressormatade V-8:an som driver dem.

Har Cadillac CTS många tillförlitlighetsproblem?

Cadillac CTS är inte den mest pålitliga bilen i sitt segment och CarComplaints webbplats säger att CTS är den näst mest klagade på Cadillac efter SRX. Det finns inget enskilt problem som dominerar historien om Cadillac CTS, så det finns många potentiella problem att hålla ögonen öppna för när du köper en begagnad CTS. Den goda nyheten är att även om de är obekväma, är få av dessa problem en riktigt stor sak när de väl har diagnostiserats. Tyvärr har det uppstått några allvarligare problem under åren relaterade till motorerna som du bör vara medveten om innan du köper en begagnad Cadillac CTS.

Det har förekommit rapporter om att kamkedjan har gått sönder i 2007 års modeller efter cirka 82 000 miles, så om du kollar in en begagnad CTS som har gått mer än 75 000 miles, leta då efter bevis på att kamkedjan har bytts ut. Om kedjan inte har bytts ut måste du räkna in en kostnad på mellan $1 200 och $1 450 för delar och arbete för att få det gjort. Du kan stöta på mycket dyrare problem att åtgärda som att motorn inte producerar tillräckligt med kompression som skulle kunna innebära en ersättningsmotor, men sånt är sällsynt och du kan nog säga detsamma om många begagnade bilar.

Vad är den förväntade livslängden för en Cadillac CTS?

En välskött Cadillac CTS skulle säkert kunna hålla i 400 000 miles eller mer, men en dåligt underhållen kan vara redo för den stora breaker’s yard på himlen när den når 100 000 miles. Det är alltid svårt att sätta en siffra på hur många år ett fordon är bra för eftersom vilket fordon som helst kan hålla hur länge som helst, beroende på hur det sköts.

Det kan mycket väl finnas kompressormatade CTS-V-modeller i perfekt skick i privata och offentliga samlingar om 50 år från nu eller till och med längre fram i framtiden, men jag tvivlar på att många vanliga modeller kommer att vara av stort intresse för någon annan än skrothandlare när de är fler än 15 eller 20 år gammal.

Är en Cadillac CTS dyr att laga?

Kostnaden för att reparera en Cadillac CTS är lägre än genomsnittet för en lyxbil i den här klassen med en genomsnittlig årlig reparationskostnad på 663 USD, vilket är 76 USD mindre än genomsnittet för en medelstor lyxbil på 739 USD. Naturligtvis erbjuder den genomsnittliga kostnaden ingen tröst om du får ett av de dyrare reparationsjobben som en lyxig begagnad bil kan erbjuda dig, så se till att du gör så mycket du kan för att se till att du är inte köpa en citron innan du tar avsked med dina pengar för en begagnad Cadillac CTS.

Hur mycket ska du betala för en begagnad Cadillac CTS?

Du kan få en begagnad Cadillac CTS som ser ganska anständig ut för så lite som $2 000 nu för tiden, men det är tveksamt hur lyxig du kommer att känna dig när du kör en bil så trött som en av dem oundvikligen kommer att vara. Men för bara ett par tusen dollar mer kan du få en begagnad CTS som kommer att se ut och köra som du vill ha av en bil i den här klassen, med något som 2006 års 3,6-litersmodeller med mindre än 100 000 miles på dem. allmänttillgänglig för cirka 4 500 dollar.

Naturligtvis kan du också betala någonstans norr om $120 000 för en låg körsträcka, sen modell CTS-V och allt däremellan.

Är Cadillac CTS snabb?

De flesta versioner av Cadillac CTS är ganska snabba tack vare sina kraftfulla motorer, men CTS-V är den snabbaste och mest kraftfulla modellen som Cadillac någonsin har producerat. CTS-V med sin 640 hästkrafter överladdade motor kan driva dig från 0-60 mph på bara 3,7 sekunder och framåt till en topphastighet på 200 mph. Naturligtvis ger mindre modeller utrustade med en 3,6-liters V-6 mycket mer blygsamma prestanda, men 60 mph kommer fortfarande upp på cirka 7 sekunder, och toppfarten är mer än trovärdiga 150 mph.

En av de bästa sakerna med CTS är dock att den inte kör eller hanterar som en Cadillac. CTS är en av endast en handfull amerikanska bilar som har hantering och prestanda som kan talas om i samma samtal som deras europeiska rivaler.

Kan man verkligen jämföra en CTS-V med en BMW M5 eller en Mercedes E-klass AMG? Ja, det kan du verkligen.
Har Cadillac CTS en Corvette-motor? De allra flesta motorer i Cadillac CTS är inte från Corvette, men det är sant att den kompressormatade 6,2-liters V-8:an i den legendariska CTS-V härrör från Corvette.

Vad står CTS för?

CTS i Cadillac CTS står för Catera Touring Sedan, och namnets arv går tillbaka till Catera medelstor sedan som var föregångaren till CTS och tillverkades 1997-2001.

Vad är skillnaden mellan en Cadillac CTS och en Cadillac CTS V?

Den exteriöra stylingen av CTS-V är mycket mer sportig och aggressiv än den vanliga CTS, men dess aggressiva hållning är mycket mer än bara huddjup eftersom CTS-V är en ogenerad prestandaversion av CTS-formatet. Förutom att dess monstruösa 6,2-liters kompressormatade V-8-motor pumpar ut 640 hästkrafter, har CTS-V också en hel rad prestandauppgraderingar av fjädringen och andra områden för att ge den typ av hantering som motorn förtjänar.

Hur populär var Cadillac CTS när den var ny?

När Cadillac CTS var i produktion ansågs den allmänt som en bra bil och ett bra köp i de flesta delar av media, och försäljningssiffrorna för dess tidiga och mellanår speglade detta. Försäljningen låg konsekvent på mellan 45 000 och 60 000 enheter fram till och med 2012, men nyförsäljningen gick i terminal nedgång från 2013 och framåt.
Det mest framgångsrika året när det gäller nyförsäljning för CTS var 2005 då 61 512 enheter såldes i USA, men 2015 sjönk den årliga försäljningen till bara 19 485. Nedgången fortsatte med den årliga försäljningen som sjönk till 15 911, 10 344 och 11 219 under 2016, 2017 respektive 2018, och 2019 såldes bara 6 965 nya CTS-modeller.

Ska du köpa en begagnad Cadillac CTS?

En begagnad Cadillac CTS är ett av de bästa sätten att få en stor del av billyx och bra prestanda för en mycket rimlig summa pengar. CTS var rimligt prissatt för en lyxbil när den var helt ny, men som en utgående begagnad bil är det ett ännu större fynd och ett du definitivt borde kolla in.

Det är inte alla som älskar, eller ens gillar, det yttre formspråket “Art and Science” i CTS, särskilt de två första generationerna, men jag tycker att det förtjänar beröm för att våga vara annorlunda. Om jag ska vara ärlig tror jag att de vanliga versionerna av den första generationen inte har åldrats bra. Även om jag tyckte att de såg fantastiska ut när de var nya, ser de numera ut ungefär som de där illustrationerna av “framtidens bilar” som vi nu skrattar åt i böcker från 1940- och 1950-talen.

Å andra sidan tycker jag att de ännu mer upprörande CTS-V-versionerna av Caddy har klarat tidens tand riktigt bra, i jämförelse. De var löjliga när de var nya och det är de fortfarande. Vinklarna och luftintagen ger nästan serielöften om bilens potentiella prestanda, men det riktigt löjliga med den är att den verkliga prestandan är ännu mer upprörande än hur CTS-V ser ut.

Add Comment