Vad du ska titta efter när du köper en begagnad Chevrolet Equinox

Chevrolet Equinox är en kompakt crossover-SUV som startade livet 2004 som en medelstor, och det är ganska ovanligt att ett fordon blir mindre snarare än större nuförtiden. Det är inte den mest spännande eller spännande modellen i sin klass, men den är inte heller den värsta i sitt slag. Om du vill spara lite pengar genom att inte köpa helt ny, här är vad du bör hålla utkik efter när du köper en begagnad Chevrolet Equinox

Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur många generationer av Chevrolet Equinox finns det?

Hittills har det funnits tre generationer av Chevy Equinox och den fjärde generationen förväntas inte komma förrän 2024 för 2025 års modell. En uppdaterad version av tredje generationens Equinox var planerad att komma till 2021 års modell, men den lades tillbaka ett år på grund av pandemin.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Första generationens Chevrolet Equinox (2005-2009)

Den första generationens Equinox började tillverkas 2004 för 2005 års modell och denna mellanstora crossover byggdes på samma GM Theta-plattform som Saturn Vue och Suzuki XL7, även om Equinox var större än Saturn.
Detta var en framhjulsdriven modell i sin standardform även om fyrhjulsdrift fanns tillgänglig, men inte ens AWD-versionerna bör på något sätt betraktas som seriösa terrängkörare. Equinox uppdaterades av GM för första gången 2006 men en ny andra generation kom tre år senare.

Andra generationens Chevrolet Equinox (2010-2017)

I juni 2009 kom andra generationens Chevrolet Equinox för 2010 års modell, och stylingen var en rimlig förbättring jämfört med den tidigare modellen. Det var verkligen inte en “helt ny” modell eftersom den fortfarande byggdes på samma plattform som sin föregångare, men den hade ett par motorer som gav köpare möjlighet till mer kraft eller bättre bränsleekonomi.

Även om andra generationens Equinox inte fick en fullständig uppdatering i mitten av cykeln förrän 2016 års modell, tillkom ytterligare funktioner och en ny 3,6-liters V-6-motor 2013 som du kanske vill hålla utkik efter om du är letar efter en begagnad andra generationens modell.
Tredje generationens Chevrolet Equinox (2018-present)

När den tredje generationen av Chevrolet Equinox avtäcktes hade någon på Chevys marknadsavdelning den ljusa idén att schemalägga lanseringen för höstdagjämningen den 22 september 2016. Det är verkligen fantastiskt att det tog dem 13 år att komma på det. ett!

Denna modell lanserades med två bensinmotorer men en dieselmotor lades till sortimentet ett år senare. Som jag nämnde tidigare var en uppdatering i mitten av cykeln för den här planerad till 2021 års modell, men störningarna för bilindustrin orsakade av coronavirus-pandemin innebar att den uppdaterade tredje generationens Equinox lades tillbaka till 2022 års modell.

Hur populär är Chevy Equinox?

Equinox har varit en storsäljare för Chevy ända sedan den lanserades och försäljningen har legat på en ganska stadig uppåtgående kurva sedan lite av en hicka 2008 då bara 67 447 enheter såldes, jämfört med 89 552 föregående år. Den årliga försäljningen steg från knappt 200 000 2011 till imponerande 346 048 2019. Försäljningen sjönk tillbaka till 270 994 2020, men det är fortfarande ganska imponerande med tanke på de begränsningar som Covid-åtgärden har för bilbranschen.

Är Chevy Equinox pålitlig?

Equinox har haft sina problem genom åren, men visa mig ett masstillverkat fordon som inte gör det. Ett av de vanligaste problemen som rapporterats genom åren har varit överdriven oljeanvändning och det har förekommit vissa problem med slingrande, ryckningar, oregelbunden prestanda och ett gnällande ljud med vissa transmissioner

Tredje generationens modeller har verkligen varit ganska pålitliga och 2020 Chevrolet Equinox får fyra av fem från Consumer Reports i de flesta kategorier, inklusive tillförlitlighet. 2020 Equinox hade också de minst rapporterade problemen i sitt segment enligt den högt respekterade J.D. Power 2020 U.S. Vehicle Dependability Study.

Hur väl håller Chevy Equinox sitt värde?

Chevrolet Equinox håller sitt värde ganska bra under de första åren och den borde bara förlora cirka 37 % av sitt ursprungliga värde under de första tre åren, och nästan allt detta kommer att vara under de första två åren eftersom värdena förblir ganska stabila för dettredje året. Efter det tredje året börjar dock priserna sjunka ganska kraftigt och en sexårig modell kommer troligen bara vara värd cirka 35% av sitt ursprungliga värde.

Naturligtvis, om du vill skaffa en begagnad Equinox eller valfritt antal andra begagnade fordon för fyndpriser så rekommenderar jag att du kollar in statliga auktioner här.

Hur många platser i en Chevrolet Equinox?

Det finns inget säte på tredje raden i Chevrolet Equinox och det har det aldrig funnits, så alla versioner av Chevrolet Equinox du kommer att stöta på kommer att ha fem säten. Även under de två första generationerna när Chevy SUV klassades som en medelstor, fanns det inget alternativ för en sjusitsiga, så sittplatserna har alltid varit fem.

Vilket var det bästa året för Chevy Equinox

Den andra generationen av Equinox var ganska bra och 2011 års modell anses allmänt vara den bästa av den generationen. Även om den fortfarande är ganska ny och det därför är svårt att säga säkert, ser 2020-modellen ut att kunna bli ett utmärkt begagnatköp under kommande år.

Hur mycket ska du betala för en begagnad Chevrolet Equinox?

Chevy Equinox är ganska överkomligt även när den är helt ny, men här är en tabell över de genomsnittliga minimi- och maxpriserna på thecarconnection.coms webbplats säger att du bör förvänta dig att betala från 2008 års modell och framåt för exempel med genomsnittliga mil och i ett skick som motsvarar ålder och körsträcka.

Är Chevrolet Equinox bra på bensin?

Relativt nya versioner av Chevrolet Equinox är ganska ekonomiska med frontdrivna versioner där 1,5-liters turbo-fyra får 26 mpg i staden, 32 mpg på motorvägen och 28 mpg kombinerat. Men tidigare modeller med V-6-motorer kan vara ganska törstiga och något som en 2015-modell med den V-6-motorn och fyrhjulsdriften kommer bara att ge dig runt 16 mpg i staden och 24 mpg på motorvägen.

Vilka årsmodeller för Equinox bör du undvika?

Enligt webbplatsen carcomplaints.com var det värsta året för registrerade klagomål om tillförlitligheten hos Chevy Equinox 2006, så det är ett du kanske vill undvika. Det första året av den andra generationen såg också en viss ökning av klagomålen, men det är förmodligen att förvänta sig med en helt ny version av vilket fordon som helst eftersom det tar tid för de första nigglarna att bli utjämnade.

Är Chevy Equinox AWD?

Bortsett från vissa instegsmodeller är de allra flesta av Chevrolet Equinox trimnivåer standardframhjulsdrivna med AWD som tillval. Många nya köpare valde AWD så du borde inte ha några problem med att hitta massor av fyrhjulsdrivna versioner att kolla in. Med tredje generationens modeller är AWD-systemet mycket mer kapabelt än det var med de första två generationerna, men det gör fortfarande inte Chevyn till något som kan konkurrera med en Jeep Wrangler terräng.

Hur säker är Chevrolet Equinox?

Även om Equinox aldrig har varit den allra bästa i sin klass när det kommer till säkerhetsbetyg, har dess resultat genom åren alltid varit ganska nära de bästa. Eftersom Equinox är en massmarknadsbil och måste vara konkurrenskraftigt prissatt på marknaden, är några av de mest avancerade säkerhetsfunktionerna ofta tillval eller så kan de vara standard på några av de högre utrustningsnivåerna.

Hur mycket kan Chevrolet Equinox dra?

Första och andra generationens modeller utrustade med V-6-motorer var klassade för att dra upp till maximalt 3 500 pund. Versioner av Equinox med fyrcylindriga motorer klarade bara 1 000 eller 1 500 pund tills 2,0-liters turbo-fyra introducerades 2018, och från och med då kunde du dra 3 500 pund igen med Equinox.

Hur mycket utrymme finns det inuti Dagjämningen?

Equinox är ungefär genomsnittligt när det kommer till inre utrymme. Passagerare i baksätet har 39,9 tum benutrymme där bak, vilket är lite mindre än 40,7 tum i Ford Escape men ett par tum mer än Toyota RAV4:s 37,8 tum. Utrymmet för last är dock lite mer begränsat och 29,9 cu.-ft. lastkapaciteten bakom sätena i andra raden jämförs inte bra med 37,5 cu.-ft. i Ford och 37,6 cu.-ft. i Toyotan.

Vad är de främsta rivalerna av Chevy Equinox?

Det kompakta crossover-SUV-segmentet är trångt och hårt konkurrenskraftigt och Equinox såldes endast ut i USA 2020 av Honda CR-V och Toyota RAV4. Andra kompakta rivaler inkluderar sådana som Kia Sportage, Ford Escape, Subaru Forester, Mazda CX-5 och Hyundai Tucson.

Ska du köpa en begagnad Chevrolet Equinox?

Om du letar efter en begagnad kompakt crossover-SUV och letar efter bästa valuta för pengarna kan du göra mycket värre än Chevrolet Equinox. Den är inte den bästa i sin klass inom något specifikt område men det är en ganska decent allrounder, men det är definitivt inte en modell som får ditt hjärta att springa av spänning. Det finns mycket stark konkurrens i detta segment och jag tror att det finns många bättre alternativ än en begagnad Chevy Equinox.

Add Comment