Vad du ska titta efter när du köper en begagnad Ford F-150

Ford F-150 är mer än bara en lätt lastbil i full storlek; det är faktiskt ett bilförsäljningsfenomen. Om det inte är anmärkningsvärt nog för dig att F-150 har varit USA:s mest sålda lastbil i mer än 40 år, vad sägs om att det har varit USA:s mest sålda fordon av någon typ sedan så länge sedan nu som 1981? Det skulle vara anmärkningsvärda prestationer för alla fordon även på en liten marknad, men på en så stor som USA är dessa fakta nästan otroliga.

2015 Ford F-150

Naturligtvis, med nya F-150-modeller som säljs i så otroliga antal, finns det en ännu större begagnatmarknad där ute, så här är vad du ska hålla utkik efter när du är sugen på att köpa en begagnad Ford F-150. Och om du vill lägga vantarna på en begagnad F-150 för ett fyndpris, kolla in statliga auktioner här.

Hur länge har Ford F-150 varit i produktion?

Ford F-150 som vi känner den idag har funnits i produktion sedan 1975, men den första lastbilen i Ford F-serien kom faktiskt så länge sedan som 1948. F-150 är i själva verket den moderna motsvarigheten till de första Fords pickupbilar i sent 1940-tal, men 1999 utökades F-serien till att omfatta de tyngre Super Duty-modellerna.

Hur många generationer av Ford F-150 finns det?

Det har funnits fjorton olika generationer av Ford F-150 sedan den först introducerades, med den senaste generationen som kommer för 2021 års modell. Själva F-150 kom som en del av F-seriens sjätte generation 1975, så det är där jag ska börja med att berätta om vad du ska leta efter med en begagnad Ford F-150.

Till skillnad från vissa lastbilar, och trots den otroliga populariteten och utbredningen av F-150, betyder det att köpa en riktigt gammal inte alltid att du kommer att köpa en billig. Många äldre F-150-modeller är mycket samlarbara och de är mycket eftertraktade av dem som vill återställa dem eller använda dem som restomodplattformar.
Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Ford F-150 historia

Den första generationen av Ford-pickupen som använde F-150-namnet var faktiskt den sjätte generationen av Ford F-serien som kom 1973, även om själva F-150 inte var något förrän 1975.

Sjätte generationen (1973-1979)

F-150 introducerades och placerades in i F-serien mellan F-100 och F-250 för att undvika vissa utsläppsbegränsningar som hade införts vid den tiden. Detta var också första gången Ford introducerade en SuperCab-kaross i sin lastbilsfamilj och vi vet alla hur framgångsrikt det visade sig vara.

Sjunde generationen (1980-1986)

Bränsleeffektiviteten kom i ännu starkare fokus när den sjunde generationen kom 1980, men det var inte bara dåliga nyheter eftersom framsteg inom tekniken också producerade kraftfullare motorer som gjorde F-150 ännu mer kapabel när det kom till bogsering och transporter.

Åttonde generationen (1987-1991)

Exteriörändringar var små med den åttonde generationen, men det gjordes en fullständig översyn av interiören som gav ett helt nytt utseende och känsla som kanske började utöka lastbilens attraktionskraft bortom arbetsplatsen och in i butiksmiljön. Elektronisk bränsleinsprutning introducerades också i den här generationen av Ford F-150 för att återigen förbättra effektklasser och effektivitet.

Nionde generationen (1992-1997)

Om du letar efter en retro F-150 som ett projekt att arbeta på som inte kommer att kosta dig en förmögenhet att köpa så kan en nionde generationens F-150 vara värt att kolla in. Exteriören fick en betydande uppgradering med den här generationen och det är förmodligen där F-150 verkligen började likna den lastbil vi känner den som idag.

Tionde generationen (1997-2003)

Den tionde generationen är där F-serien delades upp i F-150 som alltmer köptes för personligt bruk och Super Duty F-250 och F-350-varianterna inriktade på mer kommersiella applikationer. En annan första kom till F-150 2001 när den blev den första pickupen i sin klass med fyra fullstora dörrar.

Elfte generationen (2004-2008)

Den elfte generationen såg en av de mer seismiska förändringarna i designen och konstruktionen av F-serien då den antog en helt ny plattform och en ny, mer kantig exteriörstil. Oavsett vilken kroppsstil som valts, var varje F-150 från denna tidpunkt och framåt utrustad med fyra dörrar.

Tolfte generationen (2009-2014)

Mycket av det som nu är så synonymt dök upp i F-150:s tolfte generation, inklusive EcoBoost-turboladdade motorer och den terräng- och prestandafokuserade SVT Raptor-varianten. EcoBoost-motorerna var ett stort steg framåt i Fords strävan efter att ständigt förbättra bränsleeffektiviteten för sina lastbilar, men de gjorde också mycket för lastbilens kraft och prestanda som alla med ex.

Trettonde generationen (2015-2021)

Om förändringarna som infördes för den elfte generationen av F-150 var seismiska så var den trettonde generationen något som liknar Krakatoa eller Pompeji. Den här generationen fick ett aggressivt, macho, no-nonsens nytt utseende med en platt frontpanel och en rak hållning, men den verkligt revolutionerande utvecklingen var den omfattande användningen av höghållfast, militärklassad aluminiumlegering för karossen och hög- hållfast stål för ramen.

Detta förbättrade styvheten hos F-150 samtidigt som vikten minskade, vilket bidrog till att göra denna generation av F-150 lättare, kraftfullare, bränslesnålare och mer kapabel än någon tidigare version. Fjortonde generationen (2021 och framåt) Den helt nya fjortonde generationen av F-150 är lite av en paradox för mig. Å ena sidan är det den första versionen av F-150 som omfamnar elektrifierad drivlinateknik, men den yttre designen är faktiskt en touch retro och har ett litet utseende av tionde och elfte generationens modeller.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Hur populär är Ford F-150?

F-150 är det mest sålda fordonet av någon typ som helst i USA och det har den varit sedan 1981. Ford har sålt mer än 900 000 enheter av F-150 under några år nu, och det är en svindlande siffra för en enda modell, speciellt när du jämför den med andra populära fordon. Till exempel är Toyota RAV4 den mest sålda SUV i Amerika och hela världen, men Toyota säljer mindre än hälften så många RAV4 i Amerika och Ford säljer F-150.

Varför är Ford F-150 så populär?

Ford F-150 är så otroligt populär eftersom den levererar inom varje enskilt område som lastbilsköpare bryr sig om och den har fortsatt att utvecklas och förbättras konsekvent under åren för att möta köparnas föränderliga behov. F-150 är stark, kapabel, pålitlig och prisvärd och användarvänlig och det finns också ett nästan obegränsat antal sätt du kan konfigurera en F-150 för att passa dina specifika behov. Det betyder att köpare kan få vad som nästan är som en skräddarsydd lastbil designad för att möta deras behov exakt, men de får allt det till massproducerade priser.

Vilken är den bästa begagnade F-150 att köpa?

Vilken version av Ford F-150 som helst från 2015 års modell och framåt kan vara ett bra begagnatköp så länge den har underhållits och servas på rätt sätt. Kombinationen av dessa starka EcoBoost-motorer och en lätt, rostfri aluminiumkropp är en vinnande kombination och de kan dra upp till så mycket som 13 200 pund när de är rätt konfigurerade.

Vilket år F150 ska man undvika?

Undvik 2004 Ford F-150 om du vill ha en pålitlig lastbil som inte sviker dig eftersom den här måste bli en av de värsta lastbilarna i historien till följd av en fruktansvärd motor. Dåtidens Triton-motor fanns i Ford F-150 i 4,6-liters och 5,4-liters versioner, och att säga att de bör undvikas är lite av en underdrift. Bortsett från det är det faktiskt svårt att gå fel med att köpa en begagnad Ford F-150 så länge du är så försiktig som du borde vara när du köper ett begagnat fordon.

Hur mycket ska du betala för en begagnad Ford F-150?

Du kan nästan betala så lite eller så mycket du vill för en begagnad Ford F-150, men det följer inte alltid att ju äldre en begagnad F-150 är desto mindre kostar det. Tidiga modeller från 70- och 80-talen blir nu samlarobjekt, särskilt de som är i gott, opåverkat skick.

Du kan skaffa dig något som liknar en modell från slutet av 1990-talet med en kvarts miljon miles för cirka 1 500 dollar som förmodligen fortfarande skulle göra ett jobb, men du kommer att kämpa för att få en modell från slutet av 1980-talet i något som liknar anständigt skick för mycket mindre än 10 000 dollar . Med så många trimnivåer, drivlinor, karossstilar, trimnivåer och konfigurationer att välja mellan är det nästan omöjligt att göra generaliseringar om priset på en begagnad F-150. Men här är en tabell som visar de genomsnittliga minimi- och maxpriserna för F-150 från 2008 och framåt från webbplatsen thecarconnection.com.

Är Ford F-150 pålitlig?

Ford F-150 är inte det mest pålitliga fordonet du kan köpa eller ens den mest pålitliga pickupen du kan köpa begagnad heller, men det skulle vara orättvist att säga att F-150 är en opålitlig modell om det finns så många av dem runt omkring kan du enkelt göra ett argument för det i båda fallen. Webbplatsen rapairpal.com ger F-150 ett tillförlitlighetsbetyg på 3,5 av 5,0, vilket gör den till den 7:e bästa av 17 fullstora lastbilar, och dess beräknade årliga reparationskostnad på $788 är också högre än genomsnittet.

Men med så många begagnade Ford F-150 pickupbilar där ute till salu som sträcker sig över ett sådant intervall av åldrar, körsträcka, trimnivåer, specifikationer och förhållanden, kan du lika lätt stöta på en citron som du kan hitta dig själv med världens bäst begagnade pickup.

Håller Ford F-150 sitt värde?

En Ford F-150 håller sitt värde anmärkningsvärt bra för ett fordon som produceras och säljs i så stora antal. Om du köper en ny basmodell F-150 idag för 28 940 USD kommer den bara att förlora cirka 24 % av sitt värde efter tre år och 45 000 miles. Som jämförelse kommer motsvarande Chevy Silverado 1500 att förlora cirka 28 % och en Ram 1500 kommer att förlora hela 33 % av sitt ursprungliga värde under samma period.

Vad anses vara hög körsträcka på en Ford F150?

I genomsnitt håller Ford F-150 i mellan 150 000 och 300 000 miles innan motorn behöver byggas om eller bytas ut, men karossen, chassit och andra komponenter kan variera avsevärt i deras hållbarhet. Du kan lätt förvänta dig 20 års eller mer service av en F-150 om den kör runt 15 000 miles per år, men fordon som används för kommersiella ändamål kan lätt köra många gånger så mycket.

Är Ford F-150 AWD?

Ford F-150 är standard bakhjulsdriven i de flesta fall men nästan alla modeller har gjorts tillgängliga med fyrhjulsdrift som tillval. AWD-systemen som finns tillgängliga för F-150 genom åren varierar ganska mycket, så det är en bra idé att göra några grundliga efterforskningar i ämnet om du funderar på att köpa en 4X4 F-150 för seriös terrängkörning.

Varje AWD-version av Ford F-150 är offroad-kapabel till viss del, men vissa versioner av Ford-pickupen är särskilt off-road-kapabla, såsom den mäktiga Ford F-150 Raptor.

Vilken Ford F-150 trimnivå är det bästa värdet?

Den bästa prisnivån för F-150 från 2015 och framåt är förmodligen Lariat eftersom den levererar en bra mellanväg mellan prestanda och lyx till ett rimligt pris. Den har många av de funktioner du kan förvänta dig att hitta i en familjesedan eller SUV som en stor infotainment-pekskärm, EcoBoost-motorer och dubbelzons klimatkontroll, men den är inte så exklusiv att du skulle vara rädd för att göra något arbete med den.

Om allt du vill ha och behöver en F-150 för är för bogsering och transport, skulle du förmodligen vara bättre att välja en XLT eftersom den fortfarande har mer än bara det väsentliga men kostar betydligt mindre än en Lariat.

Ska man köpa en begagnad Ford F-150?

En begagnad Ford F-150 är den självklara lösningen om du vill ha en pålitlig, kapabel och mångsidig fullstor pickup för arbete, lek, familjeuppgifter eller alla tre och lite till. Det finns så många att välja mellan att du kan leta runt tills du hittar exakt rätt för ditt behov och din budget, och det finns en hel bransch som är redo för att leverera och montera delar, tillbehör och allt annat du kan tänkas vilja ha.

Add Comment