Vad du ska titta efter när du köper en begagnad Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder är en av flera stadsjeepar som startade livet som ett mindre fordon än det är idag. Dagens Nissan Pathfinder är en crossover-SUV i mellanstorlek som klassades som en kompakt SUV från 1985 och växte in i mellansegmentet från 1995 och framåt.

Eftersom det har funnits fyra generationer av Pathfinder mellan 1985 och 2021 med en femte generation nära förestående, finns det gott om dem att få till attraktiva priser på begagnatmarknaden. Här är vad du behöver veta och hålla utkik efter när du köper en begagnad Nissan Pathfinder.

Hur länge har Nissan Pathfinder varit i produktion?

Nissan Pathfinder är en SUV som lanserades 1985 och som har varit i kontinuerlig produktion sedan dess med en femte generation som kom i slutet av 2021. Utanför USA marknadsfördes den under en längre tid som Nissan Terrano, och även om Nissan har byggt fordon på Smyrna Assembly Plant i Tennessee sedan 1983 har Pathfinder bara monterats där från så sent som 2005.

Hur populär är Nissan Pathfinder?

Nissan Pathfinder är långt ifrån en av USA:s mest sålda stadsjeepar och nyförsäljningen har minskat något de senaste åren då fjärde generationen har börjat se och kännas lite daterad. År 2020 sålde Nissan 48 579 Pathfinders i USA, vilket kan jämföras med 65 691 2019 och högsta försäljning på 88 632 2013.

År 2020 var den mest sålda suven i Amerika Toyota RAV4 som sålde otroliga 430 387 enheter. Och även Jeep Compass på 20:e plats sålde mer än dubbelt så många enheter som Nissan Pathfinder med en försäljning 2020 på 107 969. Förresten, om du vill veta om några av de allra bästa produkterna, tjänsterna och företagen jag har hittat för att köpa, sälja och hjälpa till med fordonsägande, vänligen kolla in min sida med rekommenderade produkter och tjänster här. Förutom att berätta vart du ska vända dig för att få de allra lägsta priserna på nya och begagnade fordon, täcker jag också ekonomi, försäkringar, delar, detaljer och andra saker också.

Hur många Nissan Pathfinder-generationer finns det?

Det fanns fyra generationer av Nissan Pathfinder mellan 1985 och 2021 och en helt ny femte generation tillkännagavs 2021 för att lanseras för 2022 års modell. Den första generationen var i produktion mellan 1985 och 1995, den andra generationen producerades sedan fram till 2004, den tredje generationen tog över från 2005 års modell fram till 2012, och den fjärde generationen gick från 2013 års modell till 2021.

Och naturligtvis, innan du någonsin överväger att köpa någon begagnad bil måste du veta om den har någon dold historia. Ett av de enklaste och bästa sätten att kontrollera historiken för alla fordon du funderar på att köpa – och potentiellt rädda dig en värld av skada – är med en fordonshistorik. Den jag gärna rekommenderar är EpicVIN, som du hittar genom att klicka här.

Håller Nissan Pathfinder sitt värde?

Värdet på en Nissan Pathfinder kommer att minska med drygt 50 % under de första fyra åren. Detta betyder att en helt ny 2020 basmodell som kostar 31 980 $ efter tre år och 36 000 miles förmodligen skulle ha ett värde på strax under 20 000 $ i hyfsat skick. Bara ett år och ytterligare 12 000 miles efter det skulle samma Pathfinder då bara vara värd drygt $15k. Avskrivningstakten minskar avsevärt efter de fyra första åren.

Är Nissan Pathfinder pålitlig?

Trots att Nissan-märket har ett ganska avundsvärt rykte för pålitlighet, kan Pathfinder vara lite av ett undantag. Under ett visst år (2017) lyckades Pathfinder bara ett ganska eländigt betyg från Consumer Reports för tillförlitlighet, även om reparationswebbplatsen ger senare modeller 3,5 av 5. Trots det rankar det bara Pathfinder som 17:e för tillförlitlighet i ett fält med 26 medelstora stadsjeepar.

Vilka problem har Nissan Pathfinder?

Det finns inget särskilt problem eller misslyckande som plågar Nissan Pathfinder, och det är en del av problemet. Under åren har köpare rapporterat problem med SUV:s motor, kaross, hårdvara och elektronik i bilen.

Ett problem du bör hålla utkik efter när du överväger att köpa en begagnad Nissan Pathfinder är kylvätska som läcker in i Nissans växellåda. Det här problemet uppstår i modeller mellan 2005 och 2010 års modell och det börjar i allmänhet uppstå från någonstans runt 90 000 till 102 000 miles. 2010 gjordes en återkallelse för att åtgärda det här problemet, men det kunde ofta inte täcka någon av reparationskostnaderna, och det genomsnittliga priset för att få detta sorterat är rejäla $3 900.

2006-modeller kan drabbas av slitna kamkedjor och 2013-modeller kan ha problem med att växellådan inte går i ingrepp, men alla begagnade Pathfinder du går och tittar på behöver en noggrann kontroll och provkörning innan du bestämmer dig för att köpa. Om du funderar på att köpa en Pathfinder från 2016 eller tidigare årsmodell kan det vara klokt att betala för en professionell inspektion om det är något som berör dig.

Vilka Nissan Pathfinder årsmodeller bör du undvika?

Nissan Pathfinder modeller år att undvika kommer att proberor nog på vad du vill ha din SUV till. Om du letar efter en hårt arbetande, robust terrängbil så är förmodligen något från 2012 eller tidigare rätt väg att gå. Detta beror på att Pathfinder byggdes på en lastbilsbaserad stegramsplattform ända fram till 2013, då den sedan förvandlades till en unibody crossover för att ge köpare en mer billiknande körupplevelse.

Alla modeller som är äldre än 2005 års modell bör förmodligen också missas eftersom dessa första och andra generationens modeller nu är otroligt daterade och gammaldags på alla sätt.

Hur är Nissan Pathfinders bränsleekonomi?

Med moderna standarder är Nissan Pathfinders bränsleekonomiska betyg i dag ganska lika med banan, men det har inte alltid varit fallet. Om du ville ha en treradig crossover med en V-6-motor 2013 var Nissan Pathfinder det mest bränsleeffektiva alternativet med 20 mpg i staden och 26 mpg på motorvägen i frontdriven form.

Fjärde generationens modeller har inte sådana bränslebesparande funktioner som hybriddrivlinor men de är fortfarande långt ifrån att vara bensinslukare. Dessa relativt stora fordon är klassade till 20 mpg i staden, 27 mpg på motorvägen och 22 mpg i kombination med fyrhjulsdrift, medan frontdrivna modeller gör det ännu bättre med 20/27/23 mpg respektive.

Hur många platser i en Nissan Pathfinder?

Första och andra generationens Nissan Pathfinder-modeller var femsitsiga stadsjeepar, men när den tredje generationen kom till 2005 fick Nissan en tredje rad för första gången i sin historia och från och med då har den erbjudits köpare en sittkapacitet på upp till till sju.

Är Nissan Rogue AWD?

Nissan Pathfinder har varit tvåhjulsdriven i sin standardform ända sedan den först dök upp 1985, men AWD har alltid varit ett alternativ och majoriteten av begagnade Nissan Pathfinder-modeller på begagnade bilpartier kommer förmodligen att vara AWD. Första och andra generationens Pathfinders var standard bakhjulsdrivna men standarddrivlinan har varit framhjulsdriven sedan tredje generationens ankomst 2005.

Är Nissan Pathfinder säker?

Nissan Pathfinder har alltid varit ett imponerande säkert fordon, särskilt från tredje generationens lansering 2005. Pathfinder har alltid varit utrustad med en hel del av den säkerhetsteknik som fanns tillgänglig vid byggnadstillfället, även om du kanske vill titta mot högre trimnivåer för några av tidens mest avancerade säkerhetsfunktioner.

Till exempel kommer varje 2020 Nissan Pathfinder som standard med automatisk nödbromsning, men om du vill ha liknar döda vinkeln, adaptiv farthållare och varningar för korsande trafik bak, måste du titta på en SV eller högre för att de ska bli standard .

Är Nissan Pathfinder snabb?

Nissan Pathfinder har aldrig varit ett snabbt fordon men den har aldrig designats för att vara särskilt snabb. Komfort är vanligtvis huvudprioritet för Pathfinder så hastighet och hantering har alltid tagit något av ett baksäte, även om fjärde generationens modeller påstås kunna nå en toppfart på 140 mph och komma från 0 till 60 mph i som lite som 7,0 sekunder.

Är Nissan Pathfinder bekväm?

Tredje och fjärde generationens Nissan Pathfinder-modeller är kända för att vara både bekväma och rymliga inuti. Framsätena är extremt bekväma för en mängd olika former och storlekar, och den andra raden är lättillgänglig och erbjuder imponerande 40 tum benutrymme för upp till tre personer. Som du kan förvänta dig med en medelstor crossover, är sätena på tredje raden endast lämpliga för små barn eftersom det bara finns 30 tum benutrymme där bak och ett relativt högt lastgolv innebär att knäna kan vara nära hakan.

Vilken är den högsta nivån på Nissan Pathfinder?

Senare versioner av Nissan Pathfinder finns i fyra olika trimnivåer och den högsta av dessa trim är Pathfinder Platinum. Sortimentet börjar med S och går sedan till SV och SL innan saker och ting toppas i någon stil med den sortimentstoppande Platinum-varianten.

Pathfinder Platinum standardfunktioner inkluderar 20-tums lättmetallfälgar, klädsel i äkta läder, framsäten som är både uppvärmda och kylda, uppvärmda säten i andra raden, ett taklucka med dubbla fönster, ett premiumljudsystem, satellitnavigering, äkta träklädsel, ett surroundljus -Se kamerasystem, eljusterbara framsäten och ratt.

Hur mycket ska du betala för en begagnad Nissan Pathfinder?

Du kan hitta ganska användbara tredje generationens Nissan Pathfinders för mellan $2 000 och $3 000, men jag skulle börja på 2008 års modell som du bör förvänta dig att betala minst $6 000 för. Här är en lista över årsmodeller från 2008 och framåt med genomsnittliga minimi- och maxpriser enligt webbplatsen thecarconnection.com.

Hur mycket kan Nissan Pathfinder dra?

Det maximala dragbetyget för en 2017 eller nyare Nissan Pathfinder är 6 000 pund. För modellerna 2013 till 2016 var den maximala släpbetyget 5 000 pund, 2005 till 2007 års modell klassades till 6 000 pounds och 2008 till 2012 års modell kunde dra mellan 6 000 pounds och 7 000 pounds beroende på specifikationen.

Är en begagnad Nissan Pathfinder värd pengarna?

Nissan Pathfinder är verkligen inte perfekt och den börjar se lite lång ut i tanden jämfört med några av de mer moderna crossovers som kommer ut på marknaden från 2021. Om du kan leva med dess lite daterade stil, men en begagnad Nissan Pathfinder är ett riktigt gediget begagnatköp.

Det är svårt att tänka på någon treradig crossover-modell som ger mer SUV för pengarna än en begagnad Pathfinder. Du borde kunna plocka upp en bra 2013 Pathfinder SV AWD-modell som har gått runt 70 000 miles för cirka $ 13 000 eller mindre. Det låter som ganska bra valuta för pengarna för mig för en sjusitsiga SUV med fyrhjulsdrift som är lika bekväm, rymlig och kapabel som Nissan Pathfinder.

Add Comment